V8Source, Excel your WorkforceV8Source is dé premium leverancier als het gaat om nieuw personeel in verschillende branches. Wat ons uniek maakt is dat we wetenschappelijk onderzoek combineren met snelheid en daadkracht. Wij zien keer op keer dat goed onderzoek vooraf de doorslag geeft in het succes van talent. Zo vinden we voor elke werkgever de geschikte kandidaat. De peilers die ons succesvol maken zijn:


 • Connector.

  Persoonlijkheid in kaart brengen (MBTI)

  Wij gebruiken uitgebreide en doeltreffende vragenlijsten om de persoonlijkheid van kandidaten in kaart te brengen.

 • Connector.

  Wendbaarheid van de kandidaat (Agility Scan)

  Wendbaar talent wordt steeds belangrijker met de verandelijkheid van technologie en daarmee de arbeidsmarkt. Ons talent beschikt over een excellent vermogen zich aan te passen.

 • Connector.

  Motivatie analyses (gestructureerd interview)

  Door het afnemen van gestructureerde interviews, brengen wij nauwkeurig in kaart wat de motivatie van kandidaten is, voor nu en in de toekomst.

 • Connector.

  Team scans

  Wij brengen uw organisatie in kaart zodat inzichtelijk wordt welke mensen en kennis uw organisatie tot een succes maken.


Wellicht heeft u reeds geconstateerd dat hedendaags recruitment een vrijwel geautomatiseerd proces is geworden, waarbij aandacht en maatwerk ver te zoeken zijn. U als opdrachtgever definieert een profiel, een lijst met eisen wordt opgesteld en de recruiter begint met het ‘searchen‘. Volgens Boolean search principes worden ‘jobboards‘ afgezocht naar kandidaten die de juiste terminologie in het CV hebben staan. Is er sprake van een een hit, dan leidt dit vaak onherroepelijk tot een voorstel. Er is geen sprake van maatwerk of functie-inhoudelijke expertise. Als er maar genoeg ‘losse flodders’ worden afgevuurd, kan dit uiteraard leiden tot een aanstelling. Dit is echter niet onze werkwijze.

V8Source onderscheidt zich door maatwerk te leveren. Dit doen wij door vooraf intensief onderzoek te doen naar alle betrokken factoren. Zowel persoonlijke, technische en functie-inhoudelijke aspecten worden grondig in kaart gebracht. Zo maken wij gebruiken organisatiepsychologische testen en methodieken. Wij maken bijvoorbeeld onderscheid tussen acht ‘teamrollen’, volgens de Management Team Rollen Indicator (MTR-I). Namelijk; Coach, Pelgrim, Ontdekker, Vernieuwer, Beeldhouwer, Conservator, Dirigent en Wetenschapper. Deze acht typen staan aan de basis van ‘V8Source’.